Szállás Pécsi Borút - Mecseki Borvidék borkóstoló Hosszúhetényben - Csókakő Vendégház

Foglaljon szállást borkóstolóval a Csókakő Vendégházban és kóstolja meg a Schunk Pince borait nálunk vagy helyben, a termelőnél!

A Schunk Pince családi vállalkozásban működtetett borászat, a Pécs - Mecseki Borút minősített állomása. Pincéi és szőlőültetvényei a Pécs-Mecseki Borvidéken, Hosszúhetény déli fekvésű, napsütötte domboldalain vannak. A családban hagyománynak számít a szőlőtermesztés és a borászkodás. Kiváló minőségű fehér- és prémium kategóriájú vörösboraik nem csak a borkóstolókon, de a borversenyeken is jól szerepelnek. A fehérborokat elsősorban reduktív technológiával a vörösborokat hagyományos tölfgyfahordós érleléssel készítik. A nagy múltú, szebb időket is megélt Pécsi Borvidék a napsütéses órák számát és a földet érő hőmennyiség tekintetében az első rangú francia szőlőtermő vidékekre jellemző értékekkel büszkélkedhet. A tulajdonosok egyik célja e nagy hagyományokkal és kiváló termőhelyi adottságokkal rendelkező Pécsi Borvidék régi elismertségének visszaállítása.

Az itt közölt információk a Schunk Pince honlapjáról származnak. Az alábbi hivatkozásokkal eljuthat a pincészet honlapjára, ahol érdekes olvasmányokat részletes bemutatókat talál a borokról, a borkóstolóról, a borvidék történetéről.

Bemutatkozás:
http://schunkpince.hu/index.html

Borok:
http://schunkpince.hu/boraink.html

Helytörténeti olvasmány:
Hosszúhetény A Pécsi Borvidék Történelmében Baranya – „A Bor Anyja"