A Csókakő Vendégház hegyvidéki tájon, Hosszúhetényben a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet szomszédságában található szállás.

A Mecsek legmagasabb csúcsának, a Zengőnek lankás, ligetes lejtőin terül el a vendégháznak otthont adó falu, Hosszúhetény. A vendégház a Csókakő utcában, a Dömös domboldalban várja vendégeit, ahol  a pincékkel és szőlőkkel tarkított, déli lejtésű dombvidék észak felé haladva erdőkkel borított hegyvidéki tájjá változik. A túrázók és a hegyi kerékpárosok számtalan útvonalon fedezhetik fel a tájat.

Az 1900-as évek elején a Móritz-család présházat és borospincét építtetett a Dömösalja domboldalban és a napsütötte porta délre néző lejtőjén szőlőt telepítettek, melynek tőkéiről a kilencvenes évek elejéig több generáción keresztül szüretelték a szőlőfürtöket. A mai napig sokan hagyományőrző módszerekkel, művelnek szőlőt és készítik boraikat, melyekből az ide látogatók kóstolhatnak is.

A Csókakő Vendégház a Móritz-pince korhű felújításával azon a helyen született újjá, ahol a falu utcái és a szőlőspincék vidéke egybeolvadnak a Zengő és a Hármashegy erdeivel. Itt a Csókakő utcában a természet közelsége minden évszakban sajátos módon érezteti hatását. Tavasszal az újáéledő növényzet friss illata erősödik fel, nyáron az erdőszélről idehallatszó, éjszakába nyúló madárének és a kertben élő mezei tücskök zenéje hallható. Ősszel a színes levelek, télen a ragyogó hó öltözteti a tájat. A természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek mellett más jellegű időtöltés is kínálkozik a közeli városban. Számtalan program, kiállítás, múzeum, moziműsor, valamint pezsgő színházi élet, látványos történelmi belváros, jó éttermek és hangulatos kávézók teraszaival tarkított sétálóutcák fogadják a látogatókat Európa 2010-es Kulturális Fővárosában, Pécsett. A Mecsek termálvizes fürdői és élményfürdői az év minden szakában tartogatnak programokat az ide látogatóknak, Orfűn, Magyarherelenden és Sikondán.

Kedves látogató, ha a bemutatkozó felkeltette érdeklődését, kérem tekintse meg a szálláshely honlapjának további oldalait, ahol részletes leírást talál a szolgáltatásainkról, programajánlókban ötletekkel szeretnénk szolgálni az üdülés színesebbé tételéhez. A galériában megtekintheti a szállásról,a kertről és a környezetről készült fényképeket és szobát is foglalhat itt a honlapon.

Hosszúhetény galéria