Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program

2019-03-05 | Érvényes: 2020-12-14

A kedvezményezett neve: Kajdy Bt. A támogatott projekt címe: Szolgáltatás fejlesztés a Csókakő Vendégháznál

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.

Projekt azonosítója: TFC-1-1-1-2017-2018-00424
A Projekt megvalósításának kezdete: 2019.03.05.
A Projekt – tervezett – fizikai befejezésének dátuma: 2020.12.
A Projekt elszámolható összköltsége 35 830 384 Ft, azaz harmincötmilliónyolcszázharmincezer-háromszáznyolcvannégy forint.
A szerződött támogatás összege: 25 081 269 Ft.
A támogatás intenzitása: 70 %

A pályázati konstrukció kiemelt célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó szálláshelyek és a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, kapacitásának bővítése, kapacitás kihasználtságának javítása, a szálláshely működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése.

Záróbeszámoló

A 2006-tól üzemelő Csókakő Panzió hegyvidéki tájon, Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet szomszédságában, a Zengő és a Hármas-hegy lábánál, Baranya megye megyeszékhelyétől, Pécs város határától tizenöt kilométeres távolságra található Hosszúhetény községben. Szálláshelyünk 40 km-es körzetében számos termálfürdő, történelmi, néprajzi látványosság van, széleskörű kulturális-, turisztikai program szervezésére van lehetőség.

A szobákban jelenleg HDTV, WIFI internet elérhetőség, zuhanyzó található.

A társalgó, a korszerűen felszerelt étkező konyha és a grillterasz használata minden vendégünk számára  biztosított.

Szolgáltatások: igény szerint reggeli vagy félpanzió, borkóstoló.

A szálláshelyünkre jellemzően a belföldi turisták látogatnak el országunk valamennyi tájegységéről különösen sok vendéget köszönthettünk Budapest és környékérről és Alföldről. A célcsoport főként családok, idősebb házaspárok, és baráti társaságok.

2006-2017-ig mint falusi vendéglátók üzemeltettük szálláshelyünket, Csókakő Vendégház néven.

A vendégházat saját erőnkből alakítottuk ki, folyamatos kisebb-nagyobb fejlesztésekkel és 2006-tól állandó nyitva tartással üzemeltetjük.

2011-ben a létesítményt 2,7 millió Ft-os támogatásból és saját erőből korszerűsítettük (napkollektor, fűtéskorszerűsítés, mediterrán jellegű grillező terasz kialakítása).

A 2016. derekán megalakult Magyar Turisztikai Ügynökség elkészítette Magyarország 2030-ig szóló túrizmus stratégiáját. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési program keretében 2018-ban Magyarország Kormánya Csókakő Panziót 25.081.269 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette a szálláshely bővítése, minőségi színvonalának további emelése és szolgáltatásainak bővítése céljából.

Kitűzött céljaink:

  • szálláshely kapacitásának bővítése akadálymentesített apartmannal,

  • energetikai korszerűsítés, napelem telepítés

  • szálláshely klimatizálása

  • elektromos gépjármű töltő telepítése

  • finn szauna telepítése

  • fűthető merülő dézsa beszerzése

  • felnőtt-, ill. gyermek kerékpárok beszerzése

  • kültéri ping-pong asztal telepítése

  • meglévő pince tér hő- és vízszigetelése

  • zárt parkoló kialakítása

  • pénztárgép beszerzése, a követelményeknek való megfelelés és vendégekkel történő elszámolás megkönnyítése érdekében

  • POS terminált beszerzés helyett bérelni fogunk, mert a megvásárolható terminálok nem teszik lehetővé valamennyi SZÉP kártya típus kezelését.

A vendégház jelenleg panzió minősítéssel működik, a csillag minősítés megszerzése folyamatban van.

A panzióbővítés célkitűzéseit sikerült megvalósítanunk, folyamatos nyitva tartás és a COVID-19 vírus okozta járvány mellett, a mindenkor érvényes, vonatkozó kormányrendeletek korlátozásainak betartásával.

Foglalkoztatás bővítés

A projekt végrehajtásával párhuzamosan munkahelyet is teremtettünk, foglalkoztatás bővítés jött létre, felvételre került egy nyolc órás alkalmazott. Munkaviszonyának kezdete, - Munkaszerződésének kelte - 2020. október 01.

Alkalmazottunk 57 éves, helyi lakos, 4 gyerekes, egyedülálló családanya, akit munkanélküli állományból vettünk fel, a „Terület – és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló TOP-6.8.2-15-16 Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében” elnevezésű munkaerőpiaci program keretében. Korábbi munkahelye szintén Hosszúhetényben az ALMALOMB Étteremben volt, ahonnan a fizikai megterhelés miatt kellett eljönnie.

A Csókakő Panzió takarító (FEOR:9112) munkakörben foglalkoztatja, határozatlan időre szóló munkaviszonyban, a Munkaszerződésben foglalt feltételeknek megfelelően.

Együttműködés helyi vállalkozókkal, szervezetekkel:

  • Borkóstolók szervezése SCHUNK Pincészettel

  • Püspökszentlászló arborétum és kastélylátogatás

  • Zsolnay kulturális negyedbe történő látogatások szervezése

  • Húsvéti program hagyományos sonkafőzéssel, tojásmúzeum látogatással

  • Bánáti bazsarózsa élőhely látogatása

  • Zengő kilátó látogatása,

  • Medvehagyma gyűjtő túra szervezése

  • Kisújbánya-Óbánya túra szervezése

  • Hosszúhetényi rendezvények bemutatása vendégeinknek: pl. hetényi szüret, főzőversenyek, Talicska olimpia, üveges napok kisújbányán

  • Duna-Dráva Nemzeti Park programjainak bemutatása és ajánlása, a vendégházban elhelyezett prospektusokkal, és az e-mailben kapott programcsomagokkal.

A projekt támogatás feletti részét saját erőből biztosítottuk. A járvány miatti bevételkiesés a megvalósítás időbeni átütemezését tette szükségessé.

A kivitelezés elhúzódásához nagyban hozzájárult a megbetegedések okozta szakemberhiány és az anyagbeszerzés nehézségei, a megrendelések elhúzódó teljesítése.

A szobák ára jelenleg 4.280 Ft/fő/éjszaka (IFA és a reggeli az árban nincs benne).

A fejlesztés eredményeképpen a tervezett szoba ár: 5.500 Ft/fő/éjszaka, reggeli 1.800 Ft/fő.

A pályázati konstrukció kiemelt célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó szálláshelyek és a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, kapacitásának bővítése, kapacitás kihasználtságának javítása, a szálláshely működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése.

A fejlesztést, - köszönhetően Magyarország kormányának- sikerült megvalósítanunk.

Folyamatosan érkeznek foglalások a 2021-es évre.

Bízunk a járvány legyőzésében és a korlátozások megszüntetésében, hogy a Csókakő Panziót vendégeink megelégedésére tudjuk üzemeltetni.






www.kisfaludyprogram.hu